Atama Bekleyen Öğretmenler Aileleri İle Toplandı

Atama Bekleyen Öğretmenler Bilmek Ä°stiyor: Bavul Mu Hazırlayalım? Test Kitabımı Alalım? Atama Bekleyen Öğretmenler Atama Takviminin ve kontenjan sayılarının bir an önce duyulmasını talep ediyor. Detaylar Haberimizde… 2024 Yılı öğretmen..

Atama Bekleyen Öğretmenler Aileleri İle Toplandı
Yayınlanma: Güncelleme: 160 views

Atama Bekleyen Öğretmenler Bilmek İstiyor: Bavul Mu Hazırlayalım? Test Kitabımı Alalım?

Atama Bekleyen Öğretmenler Atama Takviminin ve kontenjan sayılarının bir an önce duyulmasını talep ediyor. Detaylar Haberimizde…

2024 Yılı öğretmen atamalarıyla ilgili bekleyiş devam ediyor. Son olarak Sağlık Bakanlığı atama kadro sayısını 35 Bin personel olarak duyurdu. Diğer bakanlıklarda işe alım ilanlarını yayınladı. Millî Eğitim Bakanlığında ise yeni bir gelişme yaşanmadı. 2023 KPSS Sınavı Temmuz 2023’de tamamlanmıştı. Sınavın ardından yaklaşık 7 ay süre geçti. 2024 KPSS Sınavının 4 Ağustos’ta tamamlanacağı biliniyor. Sınava 6 ay süre kalması sebebiyle atama bekleyen öğretmenler atanıp bavul mu hazırlayacak yoksa test kitaplarını alıp tekrar masa başına mı geçecek bilmek istiyor.

Atama Bekleyen Öğretmenlerin Talebi

Kulislerden Öğretmen atamalarında sona doğru yaklaşıldığı bilgisi gelmeye devam ediyor. Atama bekleyen öğretmenler mülakatsız, 100 Bin adil branş dağılımlı atama bekliyor. Takvimin ve kontenjan sayılarının bir an önce duyulmasını talep ediyor. Süreçte yorulduklarını belirten öğretmenler en kısa sürede atamayla ilgili resmî açıklama yapılmasını istiyor.

Öğretmenler, mülakatsız atama için Ankara Ulus’ta bir araya geldi. Valilik izniyle yapılan eylemde seslerini duyuran öğretmenler kendilerine yakışır şekilde sorunsuz dağıldı

Bugün öğretmenler öğrencilerine kavuÅŸmak için Ulus’taydı. #UlustaMülakatsız100BinAtama talep ettiler. EÄŸitim Gücü Sendikası olarak biz de yanlarındaydık. Cumhuriyetin 100. yılında ücretli öğretmenlerle, birleÅŸtirilmiÅŸ sınıflarla eÄŸitim yürütülmeye çalışılmaz. Halihazırda binlerce öğretmen atanmak için beklerken geçen zaman eÄŸitimin aleyhinedir. Zaman geleceÄŸimizin aleyhine iÅŸlerken Bakanlık eÄŸitimin ihtiyacı olan öğretmen sayısı ile atama takvimini yayınlanmalıdır.

 

HoÅŸ Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Åžifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.