Türkiye’nin Süper Bilgisayarı Geliyor!

Türkiye’nin gelişmiş bilgisayar hizmete girmek için gün sayıyor. 450  – 500’den fazla sunucuya, 56.0000 “Elli Altı Bin” Çekirdeğe sahip olan bilgisayar Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş bilgisayarının sıraladığı “Top500” listesine sokacak,..

Türkiye’nin Süper Bilgisayarı Geliyor!
Yayınlanma: Güncelleme: 93 views

Türkiye’nin gelişmiş bilgisayar hizmete girmek için gün sayıyor. 450  – 500’den fazla sunucuya, 56.0000 “Elli Altı Bin” Çekirdeğe sahip olan bilgisayar Türkiye’yi dünyanın en gelişmiş bilgisayarının sıraladığı “Top500” listesine sokacak, binlerce araştırmacılar ve firmalar yararlanacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Türkiye, Endüstri 4.0’ı yakalama konusunda son yıllarda önemli adımlar attı. Bunlardan bir tanesi de, bilimsel araştırma ve firmalar adına ürün geliştirmede çığır açacak olan süper bilgisayar oldu.

Türk Ulusal Bilim e-Altyapısı (TRUBA), 2024’ün başlarında hizmete alınacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK bünyesindeki süper bilgisayarın önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacağı müjdesini verdi.

TÜRKİYE’NÜN SÜPER BİLGİSAYARI

Türkiye’nin süper bilgisayarının ismi henüz açıklanmasada özellikleri ortaya çıktı, araştırmalara çok büyük katkı sağlayacak ve Türkiye’yi Top500 listesine sokacak olan bilgisayarın bağzı özellikleri aşagıda yer almaktadır.

SUNUCU BAŞINA : 200 Gbps Hesaplama Bağlantısı

126 TB : Belleğe Sahip Olması

505 : Sunucuya Sahip Olması

TEK BİR KABİNDE : 72 Sunucu Bulunuyor

56 BİN 448 : İşlemci Çekirdeği

KAPASİTE : Daha Fazla Arttırılabilir

256GB : Sunucu Başına Düşen Bellek

SOĞUTMA SİSTEMİ : Sıvı Soğutma

 

İLK YORUMU SİZ YAZIN

Hoş Geldiniz

Üye değilmisiniz? Kayıt Ol!

Hemen Hesabını Oluştur

Zaten bir hesabın mı var? Giriş Yap!

Şifrenizi mi Unuttunuz

Kullanıcı adınızı yada e-posta adresinizi aşağıya girdikten sonra mail adresinize yeni şifreniz gönderilecektir.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.